Tokyo, Day 12 (STUFFED)

Sa idag har vi tagit det relativt lugnt. Det har regnat massa och vi ville inte dranka oss i vatten. Inget speciellt hande forran vi gick ut och at. Vi var 6 killar som akte till Ueno. Pa plats fanns det en Resturang dar man fick ata och dricka hur mycket man ville i 90 min for 2300 YEN! Det haftiga var att man hamtade sin egen mat och grillade det pa bordet. Det fanns all sorters kott och gronsaker. Aven glass! Man plocka pa sig det man ville ha pa sin tallrik och sen satta man sig ner och borjade grilla. Efter att vi hade vart dar i 1 timme kom 5 st STORA sumobrottare som sag valdigt hungriga ut. Jag tror nog inte att vi lyckades ata lika mycket som de gjorde men vi blev sa himla matta att vi var tvugna att knappa upp byxknappen!

Ett tag trodde jag att jag sag ut som en sumo brottare men efter att ha gatt forbi dem en sista gang markte jag att det fattades 100 kg.

Nu sitter jag pa hostelet och kan knappt sitta ner. Killarna som var med och at gick pa toaletten direkt nar vi kom hem. Alla 6 toaletter ar officiellt illaluktande i minst 30 min efter var visit. Jag tycker lite synd om de andra dock. De kan inte ga pa en toalett som inte luktar illa nu. Haha. Nu ska forsoka rulla mig till soffan och lagga mig raklang. Jag tror jag vet hur det kanns att vara gravid nu!

Imorgon blir det Roppongi med Robin,Andreas och Tyler. Vi har inte planerat nagot speciellt i Roppongi men det kommer nog bli en upplevelse. Roppongi ar mest kant for sitt gryma uteliv och att det ar fullt med europeer.
Det skulle inte forvana mig om vi stoter pa nagon svensk nar vi ar dar.

Tjo hej, fullt med mat i mig!
hors i morgon!
AT!
Grillen pa bordet!

Tokyo, Day 11 (Bar23 last day)

Day 11 blev en bra men sorglig dag. Det var namligen sista dagen for Bar23. Agaren for fastigheten ville inte att baren skulle vara kvar. Shintaro, som ager baren, ar sa haftig. Som tack for alla minnen kopte vi honom en digital foto ram. Man laddar bara pa bilder i ett minne och stoppar den i ramen sen visas bilderna pa foto ramen. Haftig grej. Jag har for mig att Sara ville kopa en san nar vi var i kina.

Iaf.... Det var sista natten och det var fullt med folk. Jag,robin och Andreas betalade in 28.000 Yen i baren och bjod alla, mer eller mindre. Andreas slangde in 18.000 Yen sjalv. Jag och robin delade pa 10.000 Yen. Man far valdigt mycket att dricka for 28000 Yen. En drink kosta 300 Yen och en stor ol kosta 500 yen. Vi hade riktigt kul den kvallen. Vi hade t.o.m tagit pa oss bandanas som det stod Japan pa. Vi drack fran kl 7 pa eftermiddagen till kl 1 pa morgonen. Konstant. Anda blev man inte stupfull. Vi hade nog 5 absint shots pa det. Natten gick och kl blev 1. Dags for Shintaro att stanga. Vi gick till Yoshinoja och at. Jag bestallde 2 menyer. Jadra japaner att ha sma magar.


NU JAVLAR AR DET FEST!

Full fart pa Bar23

Nu borjar det gunga lite grann men javlar vad kul vi har! Mike, han med olen, blev ordagrant utdragen ur baren pa rygg.

Vi har INTE EN ANING om vem som star i mitten. Han ar bara i vagen :P Kul var det iaf!

Tokyo, Day 10 (Soft)

Dag 10 och magen lekte rumble pack. Jag kande direkt att jag inte skulle ga nagonstans idag. Spriten hade gjort sitt.
Vi har suttit inne pa hostelet hela dagen. Vi satt ganska mycket vid tv'n och spela playstation 3. Vi kande att vi anda var tvugna att halsa pa var bartender pa Bar23 sa vi gick ner till baren for en ol, aven fast magen madde skit.

Jag lyckades fa mig min ol med lite tvang, samma sak for Robin. Andreas fick dock lamna halva olen pa bordet. Han madde samre an vad jag gjorde. Vi var fortfarande bakis kl 21.


Nu ar det en ny dag och vi ska leta efter en present till bartendern. Det ar namligen sista dagen han kommer vara bartender. Vi har haft mycket roligt tillsammans och det vore kul om vi kunde ge honom en present.

See you later

Tokyo, Day 9 (shoppingday and party)

Dag 9 borjade ganska lugnt. Det var menat att vi skulle ga till Fisk marknaden men kunde sa klart inte vakna kl 6 pa morgonen...

Det blev en shoppingdag ute pa stan med var nya kompis Nora. Jag shoppade ett par flip flops och jattebilliga klader! 50% ! Det blev en traningstroja och 2 shorts. Vi gick pa stan till 6 pa kvallen sen kande vi att vi verkligen var tvugna att aka hem och ta en dusch. Val hemma bestamde vi oss for att ga ut till bar 23 och ta en ol for att komma ifran allt skrik fran hostelet. 10 drinkar, 3 ol, 3 shots och 4 kamikaze tequila senare gick vi till en krog som lag i centrum as Asakusa. 1500 Yen kosta det att ga in! det ar 120 kr! Jag blev inte langvarig dar. Det kandes som att min natt var gjord. I dag blir det en lugn lugn dag.

Min mage ar bakis, om den nu kan vara det, men mitt huvud mar bra! Jag kommer nog spendera en lang tid pa toaletten idag, det ar nog lika bra att jag tar med mig en tidning.
Vi har riktigt kul med det lokala folket
Fulla japaner! Sag hej till Hiroshi. Var nya fyllekamrat

OVER AND OUT!

Tokyo, Day 8 (chillday)

Gick upp kl sent, 14.00. Inte alls bakis! Det kandes att det skulle bli en lugn dag i dag. Jag och Robin har suttit pa hostelet mest hela dagen. Dock bestamde vi oss for att laga hemlagad mat vilket ar ganska ovanligt har. Det blev kottfarssas med stekt potatis och sallad.

Jag fick lara mig kanna en kille fran USA som verkar riktigt trevlig. Han fotograferar runt hela Tokyo i onskan om att bli upptackt. Han larde mig riktigt haftiga saker som jag kunde gora med min kamera. Imorgon kanske det blir enlang  kvallsrunda runt tokyo for att fotografera. Tokyo ar riktigt vackert nar det ar morkt ute. Alla lysen och neon skyltar lyser upp Tokyo pa natten. Allt som allt ar jag nog ganska nojd med dagen aven fast det inte blev nagra storre utflykter.

Aven tuffa backpackers maste vila :)

Imorgon blir det fiskmarknaden!

Tokyo, Day 7 (KARAOKE)

Dag nummer 7, onsdag, blev en trakig dag for oss. Det var menat att vi skulle gatt upp kl 5 pa morgonen for att ta forsta taget till tsukiji fisk marknaden men jag orkade inte ga upp och robin hade inte sovit dagen innan. Vi satt och uggla pa hostelet fram till kl 18.00, da vi bestamde oss for att ga ut och ha kul!
Vi avskyr verkligen det har stallet. Folket har visar ingen hansyn till andra manniskor. Vi var pa en krog i narheten som heter Bar23. liten bar men javligt trevlig! Killen som jobba dar kunde aven engelska vilket underlatta att bestalla drinkar. Vi satt nog dar till kl midnatt och drack. Vi fick i oss tillrackligt manga ol/drinkar for att se dubbelt. 10 drinkar gick sakert ner i strupen. Fulla som vi var bestamde vi oss for att ta oss vidare till en KAREOKE BAR! Det tog en lang stund att ga dit men vi hade roligt pa vagen sa det gick ganska bra. Vi tog en hiss 7 vaningar upp, betalade 200 Yen och fick ett eget rum OCH "unlimited drinks" Nu var det vara tuta och kora! Rummet kanske var 4x4 meter med ett bord i mitten och 3 soffor runt om. Pa vaggen satt en tv med kareoke, sa klart, och till kareokemaskinen hade man STORA kontroller dar man reserverade latar som man sedan skulle sjunga. Det var Skitkul! Vi var 5 personer i det lilla rummet och skrek i alla mojliga och omojliga toner. Jag tror inte jag haft sa kul i mitt liv! Vagen tillbaka hem till hostelet var jobbigare. Vi fylle-at for 1600 yen!


---------------------------------UPDATE-----------------------------------

Jag ville bara lagga till att jag tagit fler KAMIKAZE TEQUILA. an drinkar eller ol.

KAMEKAZE TEQUILA : Saltett sniffar du upp, sveper tequilan och sedan pressar du citronen i ogat.

Ar man svensk sa ar man svensk!

Balansen var inte pa topp men en bild sager mer an 1000 ord!

Over and out.

Tokyo, Day 6 (New Hostel)

Jaha... Da har man flyttat till nasta stalle...

Fran Tokyo packpackers till Khao San Annex i Asakusa. Det var inte riktigt som vi vantade oss men betalar man 2000 Yen per natt kan man inte forvanta sig sa mycket. Det luktar mycket mogel har men efter att ha vistats i all rummet en stund har nasan vant sig till lukten. Det ar Valdigt manga utlanningar har. Det finns tydligen bara 2 japaner av alla 50 som bor har. Vi hade velat att det var mindre utlanningar.

Alla tenderar att gruppera sig pa hostelet. Turkarna i en grupp, tyskarna i en, engelskmannen i en osv osv. Det blir inte nagon naturlig stammning. Just nu har SVERIGE OCKUPERAT DATORERNA! VENI VIDI VICI !

Austalien har ockuperat Soffgruppen! Vi far se om vi kan alliera oss med dem. De har en bra tillgang vid soffan...TV.


Dagen har varit ganska lugn. Vi checkade in vid 12 pa dagen och sedan har vi strosat runt i Asakusa under dagen. Vi ville inte ruttna pa hostelet. Det var sakert 28 grader nar vi var ute och gick. Tur att jag fick med mig ett par shorts iaf.
Ja just det! Vi sag en konstgjord vattenpol dar japanerna satt och fiska... MITT I STAN! Det sag roligt ut. Det sag ut som det dar gamla fiskspelet dar man ska forsoka dra upp fiskarna ur poolen som snurrar runt runt. Roligt roligt.

Pa hostelet som vi ska bo pa ar det oerhort fuktigt har och det finns loppor i sangen som biter sonder de som bor har. Vissa har till och med fatt flytta pa grund av sang-loppor. Vi far se hur harda vi ar. Fukten kan vara ett problem. Jag kan namligen inte sova i ett varmt, fuktigt rum. Sangkladerna hanger kvar pa kroppen nar man ska upp och pissa mitt i natten. Ja just det! Jag glomde saga det. VI har en svensk i vart rum ocksa!! Han verkar trevlig men det forsta han sa var att han Snarkar ifatt med sig sjalv pa natterna. Kul!

Forutom det ar allt toppen. Ikvall ar det varldens javla dyngfest pa Hostelets EGNA KROG! som finns en bit langre bort. Vi funderar pa att skita i det, aven fast drinkarna bara kostar 200 Yen (13 kr) fram till kl 23. Alla ska dit. Da kanske man kan passa pa att ockupera soffan! Vi far se hur det blir.

Tokyo, Day 5 (In the search for a cellphone)

Ok! Kl blev 10.30 och vi begav oss mot nya mal! Akihabara var malet idag. Eller rattare sagt vi skulle forsoka hitta en mobil for min mor har pressat pa mig att kopa en. Det var en ganska lugn dag for oss idag. Jag och Robin gick mest i lugnt tempo i Akiba for att hitta en mobil och mojligtvis hitta annat skoj. Dagen var ganska lugn men vi hittade sa klart ingen telefon. Eller jo, men vi fick inte kopa nagon. Man FAR INTE KOPA mobil i Japan om man inte ar dar langra an 90 Dagar. Da forsokte vi med det som jens trodde skulle ga. Han sa namligen att det finns formodligen bara ett foretag som saljer pre paid telefoner, men det funkar tyvarr inte om man inte har visum. Det kanske gar att komma runt det men inte idag!

Ni har inte en aning om hur svart det ar att bara forsoka hitta ett stalla att ata pa. De flesta japanska resturangerna erbjuder 1/3 av den mat vi behover. Vi ar 3 ganger sa stora och vana med mycket mat. Vi forsoker hitta billig mat men det ar svart. Vi far ofta betala 60kr per lunch men an sa lange kan vi inte prata oss fram.

Vi hyser stor respekt for japanerna och vill prata sa mycket japanska som mojligt for att visa dem att vi forsoker prata deras sprak aven fast vi inte kan. Lasa ar OMOJLIGT och man hittar oftast billigast mat dar det inte finns nagra bilder. Vi behover dock bilder att peka pa for att fa mat. Ar man t. ex vid en trang gang ber man om ursakt pa japanska och bockar lite latt. Man trangs absolut inte! Japanerna visar stor respekt for oss svenskar ocksa, vilket ar ratt imponerande! De bockar oftast flera ganger och forsoker hjalpa oss sa mycket som mojligt, aven fast vi inte kan prata med dem. Senast idag hjalpte jag en tjej pa 150 cm att bara upp en TUNG vaska pa 20 kg. Den var nog lika bred som hon var lang/kort.
De bocka 4 ganger och sa tack sa jattemycket, flera ganger. Sverige skulle kunna behova lara sig ett och annat av Japanerna.

Det blev ingen telefon men det blev ett SD 4Gb-minne for 1300Yen, vilket ar Ca 90kr.

Pa hostelet traffa vi massa folk som vi senare pa kvallen blev vanner med. Jag larde mig fula ord pa japanska och larde dem aven ett par ord pa svenska sa klart. Vi satt nog upp till 01.30 och bara snacka. I oktober kommer jag och Robin ha var egen lagenhet dar vi kommer bjuda in folket och dricka Sake.

GOD NATT!


I Akiba finns det Maidcafe. Oerhort sota tjejer uppkladda i maid klader som beter sig oerhort oskyldigt med fotterna inat och stora ogon. Sana cafeer finns det overallt I Akiba. Framfor allt finns det manga maids som delar ut reklam och halsar pa alla. Sjalvklart ar alla tjejer jattesota. ok, kanske inte alla men 99% ar det iaf. Vi maste till ett sant Cafe nangang. 


 

Tokyo, Day 4 (A roof of umbrellas)

Perfekt! Sondag var en planerad dag for Cosplay pa den kanda bron i Harajuku.

Cosplay ar nar man klar ut sig till en en karaktar ur sin favoritserie. http://sv.wikipedia.org/wiki/Bild:Wikipe-tan_(Cosplay).jpg


Sa kl 10.30 gick jag och robin ut for att mota Tyler vid var motesplats, Colamaskinen. Nar vi val mottes upp tog vi metron till Harajuku. Harajuku ar Tokyos trandstalle dit alla gar. Ungdomar  med konstiga t-shirts och blekt har. Tokyos motsvarighet till Paris!

Det var en lang vag att aka. Det tog kanske 20 min med metron men vi visste att det skulle vara vart det. Val pa plats blev det sporegn och folket flydde fran Harajuku. Vi satte oss ner vid ett fik och tog en paus och hoppades pa att vadret skulle bli bra. Vi ville verkligen se cosplay'arna. Det var mycket turister i Harajuku. Mer an  ni anar. Vi sag ingen ande pa regnet och beslot oss att ga mot stationen.

Val pa storgatan, som inte var bredare an 4 meter, trangdes vi med japaner med paraplyn. Det sag helt sjukt ut!! Paraplyer OVERALLT! Storgatan var overpopulerad med japaner och pa det var turister. Det sporegnade verkligen och vi forsokte sa gott vi kunde att ta oss igenom massan av paraplyn. Ibland stannade hela gatan upp men japanerna vantade sa snallt pa att allt skulle rora pa sig igen. Efter en LANG promenad som egentligen inte skulle tagit mer an nagra minuter kom vi fram till metron som tog oss hem.


 Vi kom hem valdigt besikna! Vi ville sa garna se Harajuku. Vi beslot oss for att dranka vara tarar i Sake och cider.
Cidern var 8 procentig men det tankte inte vi pa sa klart. Vi ar ju svenskar. Vi kan dricka hur mycket som helst!
Efter 4-5 cider och ett stadigt nudel paket var det dags for Sake. Jag och robin fick dela pa den litern sake som vi var tvugna att kopa nar cidern tog slut.

Vi blev hyfsat dragna och gick till sangs vid 9 tiden pa kvallen. Nu sitter vi har dagen efter i vantan pa battre tider och mindre regn. Det regnar sa klart idag ocksa. Ganska mycket och vi far inte vara kvar pa Hostelet. De stanger som sagt mellan 11 och 16. 

Du behover inte ens ett eget paraply for att vara torr. Dock var vi for langa och behovde vart egna paraply

Glada snubbar! Tyler ar till Hoger i bild. Mycket trevlig kille


Tokyo, Day 3 (Akiba)

Idag snooza vi lite langre an igar. Vi var uppe lagom till att afferen brevid oss oppna. 10.00. Jag och robin, tillsammans med Tyler, bestammde oss for att aka Till Akihabara, Elektronik staden, for att se vad den hade att erbjuda oss.
Jag har vart dar forr och visste hur haftigt det var men det kandes fortfarande som en WOW upplevelse for mig.
Sjalvklart spelade vi pa lite maskiner och at pa en typisk japansk bar som vi knappt kom in i for att vi for langa.

Dagen gick och det var snart kvall. Vi hade bestamt traff med Jens kl 19.00 i Shibuya. Shibuya ar stallet for allt som ar hipp och inne. Val pa plats guida Jens oss till en resturang dar vi at en stor middag med obegransat med alkohol till for 3200 Yen var. Vilket ar ca 200kr. Man satt oerhort trangt och man fick inte ha skor pa sig vid matbordet. allt var Japan size men oerhort haftigt att uppleva. Kul att traffa Jens! Nasta gang blir det nog en hel natt ute i Tokyo. Vi ville inte vara ute allt for sent idag eftersom vi fortfarande kanner oss ratt nya. Kl ar 0.50 och det ar dags att sova.

Imorgon blir det Harujuku med cosplay!!!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Cosplay <------Cosplay


YATTA!
Jag vann en katt som ar med oss hela tiden! Var nya maskot!

Jag och Tyler. Vi kunde inte halla oss for skratt. Man kunde inte hora sin egen rost pa grund av alla maskiner.
De flesta hade oronproppar dar inne....men inte vi!

GOD NATT!

Tokyo, Day 2 (Sumo)

Vaknade tidigt! kl 07.00 var vi uppe och redo for att ta oss till vart forsta mal, Asakusa. Vi bestamde oss for att ga utan nagot specefikt mal. Det slutade med att vi gick till kl 16.00. Vi hade alltsa gatt i Asakusa fran kl 07.00 till 16.00. Den enda pausen vi fick var en snabb visit pa Mcdonalds........ Det var oerhort fuktigt ute och vi svettades som grisar!

Jag och Robin gick till det kanda templet Seno-ji. Vi rakade stota pa det nar vi var ute och gick i Asakusa.

Tur nog hittade vi Sumo arenan dar en stor turnering var igang. Den arrangeras endast  3 ganger per ar. Vi var sjalvklart tvugna att betala 2100 yen men vi ville verkligen ga dit. Vi hade garanterat angrat oss om vi inte hade gjort det. Kl var inte allt for mycket pa dagen sa vi skulle forsoka hitta en bank att sitta pa innan vi gick in pa sumo brottningen. Det tog oss ca 1 timme att hitta nagot att sitta pa!!! Vi hittade en trappa upp till ett tempel. Dar satt vi nog i 40 minuter. Efter 10 timmars konstant gaende var det antligen skont att fa satta sig ner och ta det lugnt. Vi blev sjalvklart torstiga efter allt springande sa aefter att vi hade vilat upp oss skulle vi forsoka hitta ett stalle att dricka en ol pa. Det var praktiskt taget omojligt for oss att hitte ett stalle som var oppet och serverade alkohol. Kan man inte prata japanska ar det jattesvart att ens fa tag i en ol och framfor allt mat. Efter 1 timmes konstant letande orkade vi helt enkelt inte langre och beslot oss for att kopa ol pa 7 eleven och satta oss nanstans att dricka. Nu skulle vi bara hitta nanstans att sitta......... Glom det! Vi letade sakert i en timme igen efter en bank,trappa,sten...vad som helt. Det fanns bara inte. Allt som fanns var trappor upp till foretag eller trappor upp till bostader och dar ville vi inte sitta. Efter ca en timmes letande lyckades vi hitta en bank. Vi satte oss ner, tog en ol, slappna av och kolla pa klockan. Da var den sa klart sa pass mycket att vi var tvugna att snabb ta oss till sumo brottningen. Under hela denna tid regnade det och det var riktigt fuktigt i luften.

Sumo brottningen var sas himla haftig! Det var verkligen en wow upplevelse och jag hade garna velat att ni hade kunna sett det. Det var en san himnla haftig stammning och japanserna skrek och klappa handerna. Det haftigaste ogonblicket maste varit nar den hogst rankade sumo brottaren forlora kastade ALLA japaner sina kuddar in i cirkeln. Jag lyckades inte riktigt fa med det pa bild. Man kan dock se att alla verkligen haller i sina kuddar, redo for att kastas.
Vi var trotta, utslitna och hungriga men hade ett stort leende pa lapparna nar vi gick ut.

Vi akte direkt hem. Gick forbi 7 eleven, kopte en macka. In pa hostelet, somna.

Denna plats ar kand och finns med overallt. Manga turister brukar komma dit. Vi var dar TIDIGT pa dagen. Det var helt tomt.

Helt ok bild pa den STORA bikupan

Vid ett annat tempel fanns en liten liten park. Den ville jag ha pa bild

Vad rubtiken saeger..
Jag vet att det ser konstigt ut men det tecknet betyder halsa pa japanska. Symbolen har nog suttit dar ett par 100 ar innan Hitler ens levde. Kandes bara konstigt att se det tecknet dar. Aven fast det inte ar samma tecken.

I japan ar du minst 4 huvuden storre =P
Vilken fisk vill du ha till lunch? Bara valja. Det kostade nog skjortan. De visade inga priser pa utsidan sa det var nog jattedyrt.
Vilken fisk vill du ha till lunch? Bara valja. De hade dock inga priser och ni vet val vad det betyder? DYRT. Har man otur kan man fa en nota pa 800 kr for en lunch.
SUMO
SUMO!
Only in Japan
Denna bild ska jag inte behova beskriva. Bilden sager allt!

Jag var inte pa Sumon sjalv saklart! Robin var ju dar ocksa! :)

Det har var innan den stora matchen, Det blev mer eller mindre fullt pa laktarna nar den stora matchen skulle ga av stapeln
ont ont ont
Jag tycker det borde sta en varningstext pa sandalerna. som T. ex. : Var god ga ej 12 timmar i strack i sandalerna.  


Tokyo, Day 1 (We made it!)

Efter en extremt seg vantan pa flyg och flygresa har vi antligen landat! Det tog oss ca 24 timmar att ta oss hit men det var vart varenda minut! Vi bestamde oss att aka direkt till vart hostel, Tokyo Backpackers, for att ta en dusch och somna! Allt man ville gora var att sova efter att man vart somnlos i 24 timmar pa ett flyg. Da sov vi inget dagen innan heller.....

Nar vi val var framme i Minami senju dar vart hostel lag insag vi att det inte var oppet. Vi kom fram till hostelet kl 14:00 och de oppna for incheckning kl 16:00. Vi bestamde oss for att ga ut och ta en ol och vanta pa att hostelet skulle oppna. Till var forvaning ser vi en Amerikan. Var forsta vann Taylor . Taylor har studerat japanska i 5 ar och var pa sin forsta japan vistelse. Vi beslot oss for att ta en ol tillsammans och snacka lite skit . Efter en stund beslot vi oss att ga in till en akta sushibar. Den var extremt liten! Detta ar en typisk japansk Sushibar. Nar vi val satte oss ner och fick var mat, som for ovrigt var helt oemotstandligt gott!, fragade sushi kocken om han fick satta sig ner och ata vid oss. Det hander MYCKET SALLAN och for mig var det verkligen stort. Kocken var riktigt trevlig som lat oss ta kort i sushibaren. Vi hade kunnat sitta kvar dar langre om vi inte hade vart sa trotta som vi var.
 
Vi hade mycket trevligt oss bytte mail med varandra.
Vi ska traffas igen under sondagen for ett lite storre aventyr. Var forsta, riktiga sushibar!

Sa har liten ar sushibaren

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0